Ébredés

Eckhart Tolle

Az emberi létezéssel kapcsolatban nagy a tudatlanság, márpedig spirituálisan minél tudatlanabbak vagyunk, annál többet szenvedünk. Egy új tudatosság van születőben.

Egy spirituális ébredést kezdünk megtapasztalni. Az új tudatosság a gondolat fölé való emelkedés, egy olyan dimenzió felismerése, ami végtelenszer hatalmasabb, mint a gondolat.

Ha a változás elkezdődött benned, ez a tanfolyam támogatja azt, felgyorsítja, erősíti. A Te változásod pedig elősegíti sok-sok ember indulását. Minél többen ébredünk, annál könnyebbé válik a változás a többiek számára.

A tanfolyamon megismerjük a saját viselkedési és gondolkodási mintáinkat. A tudatosításukkal és elfogadásukkal lehetőség nyílik a megváltoztatásukra. Megtanuljuk, hogy hogyan éljük meg a pillanatokat, azt, ami van, minden félelem, minősítés, ítélkezés és ellenállás nélkül. Eljutunk majd ahhoz a felszabadító pillanathoz, amikor felismerjük, hogy „a hang a fejemben nem én vagyok”.

Srí Ramana Maharsi

De akkor ki vagyok én?

“Mivel minden élőlény állandó, szenvedéstől mentes boldogságra vágyik, mivel az elsődleges szeretet mindenkiben kizárólag önmagára irányul, s mivel ez a szeretet csak arrafelé fordul, amerre boldogságot talál, ahhoz, hogy az ember elérje a boldogságot, amely tulajdonképpeni természetét alkotja, s amely az elme működésétől mentes mélyalvás állapotában naponta megtapasztalható, meg kell ismernie saját valóját. Ennek alapvető eszköze egyedül a “Ki vagyok én?” kérdésen alapuló kutatás.”

Srí Ramana Maharsi

Ébredés I. tanfolyam

A tanfolyam 3 és fél havi együttlét, belső munka közös találkozásokkal, konzultációkkal, egyéni beszélgetésekkel. A tanfolyam gyakorlatai egymásra épülnek, ezért javasolt a tanfolyam minden részének meghallgatása. Alapvető és egyszerű technikákat gyakorlunk be, amelyeket a mindennapi életben és élethelyzetekben lehet hasznosítani. Minden alkalom után küldök a következő 2 hétre anyagokat: összefoglalását az aznapi tanításnak, zenét, filmeket, kapcsolódó tanításokat, jegyzetet, könyvet.

Témák

 1. Erőlködés és ragaszkodás nélkül létezni
  • Meditáció: Elengedés. Átadom magam
 2. Az érzelmek kezelése. Fájdalomtest
  • Meditáció: Érzelemkiegyensúlyozó gyakorlat
 3. Elfogadás és megadás
  • Meditáció: A személyes erő
 4. A gyógyító szív. A feltétel nélküli szeretet tüze
  • Meditáció: Szívtánc. Szív – Csend – Ülés
 5. A nyugalom állapotának elérése
  • Meditáció: Kérdések oldásra, mantrák
 6. A belső hang üzenete
  • Meditáció: A csend temploma. Belső test-gyakorlat
 7. A JELEN tudatossága. Belépés a MOST-ba
  • Meditáció: Megbékélés az életünkkel

Az Ébredés I. tanfolyam időpontjairól az Eseménynaptárból tájékozódhatsz.

Emlékeztető Találkozók

Az Ébredés I. – II. tanfolyam elvégzése után lehetőség van a további együttlétekre, találkozókra.

Byron Katie

Megismerkedünk itt olyan működő eszközökkel, módszerekkel, amelyekkel lehánthatunk magunkról minden réteget, felszámolhatunk minden illúziót.

Így találkozhatunk Valódi Önmagunkkal, aki nem a fejlesztésen, hanem a lebontáson keresztül válik láthatóvá. Ez az út azonban nem egyszerű…

“A világ minden lehetséges módon próbára fog tenni téged azért, hogy ráébredhess a legutolsó icike-picike befejezetlen darabkára is magadban.”

Byron Katie