Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Csendséta a Várban, a Vár körül

2019. október 15. Kálazi Ági CSENDSÉTA a \"Csendnapok 201​9​\" rendezvény nyitásaként Már hagyomány, hogy a​ CSENDNAPOK ​ indítóprogramja a Csendséta a Benedek-hegy körül. Veszprém lelki középpontja a Vár, a Benedek-hegy és az őt körül ölelő Séd patak völgye. Aki sétált már velünk, tudja: a veszprémi vár-alja nagyon szép – de amikor együtt, néma csendben, a részletekre figyelve járjuk körbe a Benedek-hegyet, még több szépséget, megnyugtató, vagy érdekes zugot fedezünk fel. Míg lábunk gyalogol, lelkünk pihen. Indulás 201​9​. ​október 15. kedd​ 17.00 órakor a Dubniczay-palotából, séta a Benedek-hegy körül, majd visszaérkezés a Dubniczay-palotába, ahol meleg tea, baráti beszélgetés és közös meditáció vár minden résztvevőt. Várlak szeretettel! \"Aki sétál, megszabadult minden munkájától, egyedül van a világgal, lelkét és testét átadja az ősi elemeknek. Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhatsz. Nagyszerű dolog ez.\" Márai Sándor: Füves könyv Vélemény Mindenki máshonnan jön, egy zajosan vidám, vagy zajosan nyüzsgő, feszült környezetből. Megérkezünk. Együtt vagyunk....érezzük egymás energiáit, csendesedünk. Körben állva egy kicsit egymásra hangolódunk, csak a szemünkkel ismerkedünk, mosollyal kapcsolódunk egymáshoz. Aztán elindulunk az úton, egyúttal elindulunk lépésről-lépésre haladva befelé is, önmagukba. A szemünk lát, a fülünk hall, a lábunk megy, bár eleinte nehéz lépteinket lelassítani. Figyelünk, hogy hat ránk a környezet, hogyan érzünk mindeközben. Gondolataink lassan elhagyják a várost, tisztulnak, csendesednek. Néha egy-egy pillantás a másikra visszahoz a belső csendből, aztán újra visszatérünk magunkba. És ebben a csendben néha csodák születnek, ragyogó gondolatok, érzések .... és szeretet, mély szeretetérzés. Együtt és mégis befelé, magunkra figyelve járjuk utunkat csendben, szavak nélkül, mégis értjük egymást, és talán mindig egy kicsit jobban magunkat is. Visszaérkezünk, de talán már nem ugyanoda, ahonnan elindultunk. H.Zsuzsa Vp. Képek korábbi csendsétákról https://www.kalaziagi.hu/program/2019-okt-15-csendseta-a-varban-a-var-korul/

CSENDSÉTA a “Csendnapok 201​9​” rendezvény nyitásaként

Már hagyomány, hogy a​ CSENDNAPOK ​ indítóprogramja a Csendséta a Benedek-hegy körül.
Veszprém lelki középpontja a Vár, a Benedek-hegy és az őt körül ölelő Séd patak völgye. Aki sétált már velünk, tudja: a veszprémi vár-alja nagyon szép – de amikor együtt, néma csendben, a részletekre figyelve járjuk körbe a Benedek-hegyet, még több szépséget, megnyugtató, vagy érdekes zugot fedezünk fel. Míg lábunk gyalogol, lelkünk pihen.

Indulás 201​9​. ​október 15. kedd​ 17.00 órakor a Dubniczay-palotából, séta a Benedek-hegy körül, majd visszaérkezés a Dubniczay-palotába, ahol meleg tea, baráti beszélgetés és közös meditáció vár minden résztvevőt.
Várlak szeretettel!

“Aki sétál, megszabadult minden munkájától, egyedül van a világgal, lelkét és
testét átadja az ősi elemeknek.
Gondold meg, hogy a földön jársz és csillagok alatt sétálhatsz.
Nagyszerű dolog ez.”
Márai Sándor: Füves könyv

Vélemény

Mindenki máshonnan jön, egy zajosan vidám, vagy zajosan nyüzsgő, feszült környezetből. Megérkezünk. Együtt vagyunk….érezzük egymás energiáit, csendesedünk. Körben állva egy kicsit egymásra hangolódunk, csak a szemünkkel ismerkedünk, mosollyal kapcsolódunk egymáshoz. Aztán elindulunk az úton, egyúttal elindulunk lépésről-lépésre haladva befelé is, önmagukba. A szemünk lát, a fülünk hall, a lábunk megy, bár eleinte nehéz lépteinket lelassítani. Figyelünk, hogy hat ránk a környezet, hogyan érzünk mindeközben. Gondolataink lassan elhagyják a várost, tisztulnak,
csendesednek. Néha egy-egy pillantás a másikra visszahoz a belső csendből, aztán újra visszatérünk magunkba. És ebben a csendben néha csodák születnek, ragyogó gondolatok, érzések …. és szeretet, mély szeretetérzés. Együtt és mégis befelé, magunkra figyelve járjuk utunkat csendben, szavak nélkül, mégis értjük egymást, és talán mindig egy kicsit jobban magunkat is. Visszaérkezünk, de talán már nem ugyanoda, ahonnan elindultunk.

H.Zsuzsa Vp.

Képek korábbi csendsétákról

Kedves Ági! Szeretnék jelentkezni a következő programodra: Csendséta a Várban, a Vár körül Időpont: 2019. október 15. Helyszín: Veszprém Üdvözlettel:
Az alábbi üzenetet tetszés szerint módosíthatod, kiegészítheted:

Jelentkezés

    *A jelentkezéshez el kell fogadnod az adatkezelési hozzájárulást.

    Tovább az Eseménynaptárhoz »