Tradicionális Reiki

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik önmagunk és mások belső harmóniájának helyreállítására. A reiki egyszerű és szelíd módszer a ma embere számára ezen igény kielégítésére. Tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze. Lehetőséget kapunk általa, hogy jobbá, tisztességesebbé, másokkal szemben toleránsabbá, az Univerzum törvényei felé nyitottabbá váljunk. Segít elviselni, tudatosabban megélni a nehéz élethelyzeteket, enyhíti a stresszt, a szorongást,a depressziót, pozitív gondolkodásra indít.

Az alapító, dr. Mikao Usui így beszél róla:

 • A boldogság megidézésének titkos módszere.
 • Csodás gyógyír minden betegségre.

Ránk hagyott öt alapelvet. Egyszerűek, rövidek, de mély jelentésűek:

 • Csak ma nem leszek dühös.
 • Csak ma nem aggódom.
 • Hálás vagyok.
 • Szorgalmasan, becsülettel teszem a dolgom.
 • Kedves leszek az emberekhez.

Hallgasd meg az öt életszabályt japánul! A hangfelvételen Masaki Nishina japán reiki mester hangja hallható.

 

Örök érvényű tanítások ezek, amelyek segítenek eligazodni azoknak, akik a szellemi utat járják és keresik lelkük békéjét. Ha megpróbálunk ezen alapelvek szerint élni, rátalálhatunk a bennünk lévő harmóniára, nyugalomra, amelyre oly nagy szükségünk van. Célja, hogy az elsajátított technikák alkalmazásával az élet kihívást jelentő szakaszaiban érzelmi egyensúlyunk és egészségünk fenntartásához kellő erővel, önismerettel, szeretettel és elfogadással rendelkezzünk. Másokon segíteni pedig a boldogságba vezető út nekünk.Mint az életben a legtöbb dolgot, a reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk. Kívánom, hogy a reikivel való találkozásuk igazán örömteli legyen!

Mindannyiunknak van reiki energiája (egyetemes életerő energia), ez születési jogunk.

Ami a reikit más módszerektől megkülönbözteti, az az a behangolási (beavatási) folyamat, mellyel a tanítvány a különféle reiki tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik.

Bárki megteheti azt, hogy kezét a másik emberre helyezi és segíti őt energia átadásával. Ám egy olyan személy, aki megkapta a reiki behangolásokat, a fizikai és éterikus test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át.

A reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja le. Például: ha egy kezelés alatt a testedre helyezem a kezem, akkor Te fogod lehívni a megfelelő energiamennyiséget és testednek éppen arra a részére, ahol arra szükség van. Ebben a folyamatban én soha nem merülök le, mivel én is kezelést kapok, miközben „adom” a kezelést. Az energia a fejtetőn lép be és a felső energiaközpontokon át halad a szívemhez. Ezután tovább a karomon át e Te testedbe.

A reiki így a testemben egy, a behangolások által megnyitott, megtisztított csatornán át halad.

A reiki egyik legnagyobb előnye, hogy teret ad az önkezelésre. Az önkezelés különösen hatásos a teljes relaxációhoz és a stressztől való megszabaduláshoz. Felerősíti a testben lévő életerő-energiát, mely aztán segít egyensúlyba hozni az anyagi és az éterikus testeket. Saját magunk kezelése segít abban is, hogy elengedjük visszatartott emóciónkat és feloldjuk az energiablokkokat. Minden egyes ember éppen a számára elegendő mennyiségű életerőt veszi fel, annyit, amennyire szüksége van ahhoz, hogy felszabadítsa, aktivizálja, vagy átalakítsa fizikai és energetikai testjeinek erőit. A reiki kezelések növelik a vitalitást és ezáltal fokozzák a test méregtelenítő képességét is.

A reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását és a szövetek, csontok újraépülését, hanem segít abban is, hogy a mentális szint kiegyensúlyozottá váljon.

A reiki nem hitrendszer, tehát a páciensnek nincs szüksége mentális felkészítésre vagy bármiféle irányításra. Nem vallás, nincsenek doktrínái vagy külön hitvallása, világnézete.
A reiki tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze.

Elsajátítása nem igényel hosszú hónapokig tartó tanulmányokat vagy intellektuális elmélyülést. Szépsége annak egyszerűségében rejlik.

A reiki isteni kegyelem mindenki számára, aki nyitott annak befogadására.

Reiki I. tanfolyam:

Dr. Usui Mikao a reiki alapítója így ír a reikiről:

“A mi Reikink szellemi gyógymód, amely az Univerzum gyógyító erején alapul. Én ezt a gyógymódot nem tanultam senkitől, nem is kutatással jutottam a birtokába. Böjtölve (és meditálva) egyszerre csak kapcsolatba kerültem az egyetemes energiával, és a természetfölötti szellemi érintése nyomán nyertem el azt a képességet, hogy gyógyíthassak.”

A reiki életet és fejlődést támogató energia, amely az emberre a test-lélek-szellem teljességében hat. Segíteni lehet vele minden fizikai, érzelmi és mentális problémán, saját magunknak és másoknak, minden élőlénynek, embernek, állatnak, sőt akár növénynek is. Mindenki által megtanulható e módszer, rendkívül egyszerű és hatékony energiaközvetítő eljárás.

A reiki tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatás történik. Megismerhetjük e módszer alapjait, történetét, az életszabályokat. A behangolások után pedig a kezelési lehetőségek megtanulása történik.

A reiki I. tanfolyam tematikája:

 • A reiki története a kezdetektől napjainkig
 • Usui mester életszabályai (Gokai)
 • A Reiki (írásjel) jelentése
 • Beavatás, behangolás mindkét nap
 • Reiki körök
 • Reiki kezelés gyakorlata, kézpozíciók bemutatása:
  önkezelés és mások kezelése, Usui mester kézpozíciói, Hayasi mester kézpozíciói, gyakoribb esetek, speciális pozíciók
 • Kézérzékenységet fejlesztő gyakorlatok
 • A betegségek lelki háttere
 • Növények, állatok kezelése, étel-ital, kristályok energiával való töltése

Az első fokozat elvégzésére bárki jelentkezhet. A kétnapos tanfolyam a nyugati tradicionális reiki ismeretanyagára épül, amely a Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület – MaTURE szellemiségét követi. A tanfolyam elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk.

Reiki II. tanfolyam:

A reiki második fokozatának elvégzéséhez legalább félév gyakorlás szükséges. A II. fokozat beavatásával nagyobb energiamennyiséghez jutunk, megnő az energiaátbocsátó képességünk. A szimbólumok segítségével lehetőség lesz távollévők kezelésére is, bármilyen messze is vannak tőlünk. A szimbólumokkal végzett reikis meditáció segít az önismeretben is.

A reiki II. tanfolyam tematikája:

 • Szimbólumok​ ​jelentése, meg​tanulása​,​ avatás
 • Meditáció a szimbólumokkal
 • ​Távkezelések: ​energiaküldés​ ​magamnak, másoknak
 • Tértisztítás,​ helyiségbehangolás​
 • Csoportösszehangolás
 • Gyerekkor sérüléseinek oldása
 • Jövőbe küldés
 • Események reikizése
 • Programozás

A kétnapos tanfolyam a nyugati tradicionális reiki ismeretanyagára épül, amely a Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület – MaTURE szellemiségét követi. A tanfolyam elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk.

Reiki klub

Veszprémben 1993 óta működik tradicionális reiki klub.

Ezeken az összejöveteleken lehetőség van:

 • a tanfolyam elvégzése után gyakorolni, további ismeretekhez jutni, fejlődni
 • ismerkedni a reikivel, változni a reiki segítségével.

Minden hónapban ingyenes reiki kezeléseket is adunk a tőlünk segítséget kérőknek. Az érdeklődők, a reiki tanfolyamra készülők itt rövid ismertetők is kapnak, majd beülve a reiki körbe, részesülhetnek a reiki energia áldásában.

Az Élet Erő Egyesület tagjainak különböző közösségi együttléteket is szervezünk: örömzenélést, kirándulást, teázást, filmvetítést.

Az egyesület reikisei részt vesznek különböző rendezvényeken ingyenes kezelésekkel.
Hívnak bennünket előadásokra, klubokra is, ahova örömmel megyünk. Sokan így találkoznak először a reikivel és jutnak el utána hozzánk.

Veszprémben minden hónap első és harmadik szerdáján tartok reiki klubot. Pontos időpontokért látogass el az eseménynaptárba.

 


Kálazi Ági tradicionális reiki mester, tanár
Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület elnökségi tagja, Életerő Egyesület elnöke

Vélemények

“Életem egy nehéz szakaszán mentem át, rengeteg erőt kaptam hozzá a Reikitől.
Hálával teli tiszta szívvel mondok érte köszönetet.”

S. Marcsi

“Hálásan köszönöm ezt a gyönyörű hétvégét. Tudom, nehezen hihetőnek hangzik, de bennem már most, ilyen kevés gyakorlással is nagy változások indultak meg. Másképpen látom a körülöttem zajló történéseket. Hála a REIKI-nek, hála Neked.”

L. Judit

“Régóta fogalmazódik bennem a gondolat, hogy köszönetemet fejezzem ki azért, amit a Reiki által felém közvetítettél: az útért, amin elindulhattam. Valahogy még most sem találok szavakat arra, amit a tanfolyamon, és azóta is folyamatosan tapasztalok. A Reiki valahogy ösztönösen az életem és a környezetem részévé vált. Mintha ez mindig is így lett volna! Megfogalmazni is nehéz azt a hálát, amit érzek. Köszönöm!”

P. Zsanett

“Hálás vagyok az útért, amit mutattál és amin elindítottál. Sokat gondolok Rád és a társaságodban érzett békére, nyugalomra.”

Sz. Annamária

“A reikit napi szinten használom, köszönöm. Úgy érzem, erőt ad ahhoz, hogy a mindennapi életben azt tegyem, amit a szívem diktál. Köszönettel:”

Csilla

“Nagyon köszönöm az anyagot is, de legfőképpen a hétvégét. Nem csak a sok tudást, információt, de a kedvességedet, a nyugalmat, az élményt, ami elvehetetlen és kitörölhetetlen. Örülök, hogy részt vehettem a képzésen és bár még rengeteg tanulnivalóm van az életben, az biztos, hogy a reiki a része lesz és igyekszem vele minél ügyesebben bánni, minél többet, minél többeknek segíteni.”

Csilla

“A kisfiam azt szokta mondani: Anya, varázskezed van…
Köszönöm mégegyszer!”

Ildikó

“Kinyílt a világ. Kapok levegőt…minden olyan könnyű…friss lettem…és nyugodt… köszönöm.”

Sz. Emese